Praktijk Oogstmaan

Caroline Patricia Rausch
Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Stervensbegeleiding 

"Stervenden zijn onze leermeesters." 
(Elisabeth Kübler-Ross)

Je weet dat je op kortere of langere termijn zal sterven.

  • Je bent “uitbehandeld” en palliatief of terminaal ziek, waarbij je supportieve/comfortzorg of terminale zorg krijgt. Je wacht het verloop van de ziekte af of je kiest voor euthanasie.
  • Je bent niet-terminaal als gevolg van een ziekte of een ongeval en je kiest voor euthanasie.

Het naderend overlijden roept heel wat levensvragen op.

Waaraan besteed ik de tijd die mij nog rest? Met wie wil ik mijn tijd doorbrengen? Wat wil ik nog uitspreken? Wat vind ik belangrijk om af te ronden? Hoe wil ik afscheid nemen? Hoe kan ik liefdevol loslaten? Hoe ga ik om met de angst voor het afscheid, het onbekende, de dood? Waar kom ik na mijn dood terecht? Dit zijn allerlei vragen die er eigenlijk elke dag toe doen, maar die nu pas de volle aandacht krijgen.

Wat heb jij nodig om de overgang gemakkelijker te maken? Jij als stervende bepaalt jouw context van leven, loslaten, sterven en overgaan. Samen gaan we in rust en liefde door dit overgangsproces.

Stervensbegeleiding is er voor:

  • Volwassenen en kinderen die gaan sterven.
  • De naasten. Omdat de rouw al begonnen is wanneer je geconfronteerd wordt met het naderende levenseinde van je partner, ouder, kind, ...

De begeleiding die ik aanbied, is vrij van religie en met respect voor elke geloofsovertuiging. De essentie is dat ik er ben voor mijn medemens, om hem/haar te begeleiden in die laatste stap van het leven.

  • Het hele traject van stervensbegeleiding wordt niet enkel via gesprekken benaderd
  • Ook methodes zoals Reiki en Ilahinoor kunnen aan bod komen
  • Daarnaast worden ook toegepaste inzichten aangereikt uit de yoga, relaxatie, ademhalingsleer en meditatieleer

Samen met jou stellen we vooraf een pakket op maat samen (gesprekken, behandelingen, begeleiding tijdens het sterven en overgaan, ...). Het basistarief is €60 per uur excl. verplaatsingskost aan €0,35/km.