Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

caroline patricia Rausch

Hoi, ik ben Caroline Patricia Rausch, op 1 januari 1983 geboren te Ridgewood, New Jersey (V.S.A.) als dochter van een regentes Nederlands-Engels en een kapitein ter lange omvaart. Na mijn studies Japanologie aan de K.U.Leuven en een uitwisselingsjaar aan de Osaka Gaikokugo Daigaku (Osaka University of Foreign Studies), kwam ik in Parijs terecht om me gedurende 1 jaar via een gespecialiseerde MBA verder te bekwamen in Business Communication. Een aantal jaren werkte ik als voltijds Communication & PR Specialist binnen de marketing afdeling van Materialise Dental N.V., maar op zeker ogenblik ging ik op zoek naar meer diepgang en zingeving. Onder andere het verlies van mijn vader op 8-jarige leeftijd door zelfmoord en de verlate rouw die daarop volgde (waarvoor ik in rouwtherapie ging van 2010 tot 2012), brachten me op het holistische pad.

Ik volgde gedurende 2 jaar een oki-do yoga opleiding aan het Lifeforce Instituut te Kessel, en heb via het Oost West Centrum te Antwerpen de cursussen en trainingen Medische Basiskennis, Energetische Basiskennis en Energetische Massage afgerond. Ook ben ik 2 jaar verbonden geweest aan het Oost West Centrum als freelance docente yin yoga, hatha yoga, oki-do yoga en medische basiskennis. Daarnaast heb ik diverse workshops gevolgd, zoals Holistic Pulsing, Healing en Reading en Intuïtieve Ontwikkeling, Leren Werken Met Je Gidsen, Kindermassage, Meridianen en Elementen Leer, channeling, acupressuur...Tevens heb ik een opleiding tot stresscounselor gevolgd. Bedrijven en organisaties waarvoor ik yogalessen verzorgd heb: Zenith Optimedia (in opdracht van MEDIALAAN), Japans Cultureel Centrum vzw, Japanse Tuin Hasselt, Tievo vzw, Provincie Vlaams-Brabant, OCMW Hoegaarden, Gezinsbond. Ik heb ook 5 jaar deel uitgemaakt van Centrum Levenspad in Bost, en dit als mede-oprichtster, lid van de stuurgroep en als docente yoga en meditatie (september 2013 tem mei 2018).

Van september 2015 tem juni 2016 volgde ik het eerste jaar van de Epeca (psycho-energetica) beroepsopleiding aan het Timotheus Instituut. Bij Timotheus heb ik in 2017 ook de modules "Subtiele communicatie bij sterven en rouw" en "Anders omgaan met sterven" gevolgd - deze modules maken deel uit van de training tot spiritueel stervensbegeleider  (STER Facilitator training).

In februari 2018 volgde ik de specialisatiemodule "Spirituele Stervensbegeleiding" aan het Maylight Instituut voor Spirituele en Mentale Ontwikkeling. Hier werd mij mijn persoonlijke gids/spiritueel begeleider toegewezen die mij helpt bij het begeleiden van een stervensproces. Deze gids werd via een initiatie door Marion Berndsen toegevoegd aan mijn eigen energie.

In mei 2018 volgde ik de driedaagse PSYCH-K® Basis Workshop bij Sabine Raveschot.

Na 7 jaar intensief avondlessen yoga gegeven te hebben (2 tot 3 keer per week, 2 lessen per avond - yin yoga, herstellende yoga, oki-do yoga, zwangerschapsyoga, zen meditatie, ademyoga, ...), ben ik hier eind juni 2018 mee gestopt om mij volledig te focussen op mijn groepslessen voor doelgroepen en mijn individuele consulten overdag. Tevens nam de Stichting tegen Kanker een interne beslissing om vanuit hun organisatie geen Rekanto yogalessen meer aan te bieden voor mensen met en na kanker waardoor mijn samenwerking met hen als Rekanto yogadocente een einde nam in december 2018 - ik ben heel dankbaar dat ik deze lessen heb mogen geven voor de Stichting tegen Kanker. 

Op 8 september 2018 werd ik door Reiki Grootmeester Kenny Appelen ingewijd in Reiki 1e graad (Shoden, Usui Shiki Ryoho - Usui System of Natural Healing).

Op 11 oktober 2018 ontving ik van Katrijn Joris van De Maancirkel de Ilahinoor initiatie. De Ilahinoor energie is een prachtige, vrouwelijke energie die gebruikt kan worden om de Aarde en al haar bewoners te helen.

Op 13 november 2018 ontving ik van Katrijn Joris van De Maancirkel tevens de Rite of the Womb. Als "wombkeeper" wens ik dit ritueel voortaan door te geven aan zoveel mogelijk vrouwen, zodat we allen onze baarmoeders kunnen bevrijden van angst, pijn en lijden. Op deze manier brengen we ook heling aan onze Moeder Aarde.

Op vrijdag 30 november 2018 werd ik door Reiki Grootmeester Kenny Appelen ingewijd in Reiki 2e graad (Okuden, Usui Shiki Ryoho - Usui System of Natural Healing).

Download mijn "reguliere" CV >>>

Download mijn "holistische" CV >>>

Heel mijn leven ben ik al door zeer diepgaande ervaringen en bewustzijnsprocessen gegaan. Gaandeweg heb ik mijzelf meer en meer kunnen uitpuren, om er te kunnen zijn voor die moedigen die ook hun eigen intense weg te gaan hebben en die bereid zijn om vanuit liefde en mededogen naar hun eigen schaduwkanten te kijken en die te helen. Het zijn de levenservaringen en de wens om werkelijk te “zien” die mij geleerd hebben om te leven, om in de diepste krochten van mezelf af te dalen en aldaar de herinneringen aan de liefde voor mezelf, mijn ziel en mijn zielstaak op te halen. Ik begeleid jou graag bij dit bewustzijnsproces dat we allemaal gaan: dat liefde de basis is om werkelijk te leven en te sterven.


Praktijk oogstmaan

Enkele toelichtingen en anekdotes betreffende mijn logo

 • Ik ervaar intuïtief een vage herinnering aan een vorig leven als Japanse. In de periode net na de geboorte van mijn dochter (op 13 januari 2017) was er iets dat specifiek mijn aandacht trok, namelijk het principe van de “mon”. Dit is een Japans embleem dat veelal bestaat uit een door een cirkel omgeven gestileerde weergave van een plant of dier. Deze “mon” betreffen familiesymbolen en worden op voorwerpen en kledij zoals bijvoorbeeld kimono afgebeeld. De “mon” dienden ook als een soort van familiewapen dat als herkenningsteken gebruikt werd op schilden, vaandels, harnassen, e.d. van de samurai – de feodale Japanse krijgsklasse.
 • Ik ervoer dat de cirkel voor mij symbool kon staan voor de volle maan, maar dat die ook impliciet verwijst naar de “enso” die vaak in de Japanse kalligrafie geschilderd wordt. Het is een Zen Boeddhistische weergave die symbool staat voor leegte, volheid, verlichting, de momentane expressie van de vrije, bezielde en harmonieuze geest die het eenheidsgevoel ervaart.

 • Het symbool van de oogstmaan is de appelboom. Onder andere om die reden is er een gestileerde weergave van een appelbloesem te vinden midden in de cirkel.

 • Het mythische eiland Avalon (oud-Engels voor “Appeleiland”), waarvan men zegt dat het het huidige Glastonbury betreft, stond vol met wilde appelbomen. Het invoelen van de energieën van de appelboom en van Avalon verbinden mij intuïtief met een vorig Keltisch leven. In de periode dat ik met het ontwerp van mijn logo bezig was (april 2017), was ik “The Mists of Avalon” van Marion Zimmer Bradley aan het lezen, een boek dat al héél lang in de kast lag maar dat ik ineens wou beginnen lezen, als het ware “moest” lezen.

 • In onze tuin hebben wij een appelboom staan. De boom kwam echter niet tot haar recht omdat dat deel van de tuin nog enigszins rommelig was en we de tijd nog niet hadden gehad om daar op te ruimen. Ik wist intuïtief dat ik een appelboom of appelbloesem in mijn logo wou, maar het idee om de appelbloesem in mijn logo te integreren kwam pas echt op het moment dat de fruitbomen allemaal in bloei stonden, dus ook de appelbomen. Anekdote: Eind april 2017, op weg naar mijn goede vriendin en graficus, passeerde ik allemaal fruitboomgaarden met geurige bloeiende appelbloesems. We bespraken die dag het ontwerp van mijn nieuwe logo. Toen ik na de bespreking thuiskwam, had mijn man de plek waar onze appelboom staat volledig opgekuist – het was de eerste keer dat onze appelboom zich zo in al haar pracht toonde, nét op die dag dat mijn logo het eerste prille levenslicht zag.

 • De nachtblauwe kleur in mijn logo verwijst voor mij persoonlijk naar verschillende dingen. Het is de kleur van het verbindende vrouwelijke aspect. Maar het doet me ook intuïtief denken aan de ware betekenis van "koningschap": nederig en machtig koningschap vanuit dienstbaarheid aan mens en maatschappij. En ten slotte zag ik mijzelf kort na mijn bevalling in een droom als een door levenservaring wijs geworden edelvrouw gekleed in een donkerblauw fluwelen kleed.

Betekenis van de oogstmaan

Het feest van de oogstmaan...

 • Een week lang staat er steeds kort na zonsondergang een mooie heldere volle maan aan de oostelijke hemel. Dus als de schemering is afgelopen, neemt de volle maan het over. Voor boeren was dat in het verleden heel handig: tijdens de oogst konden ze dan gemakkelijk lange dagen maken en ook na zonsondergang doorwerken, bij het maanlicht. Vandaar de naam oogstmaan. 
 • Wanneer de oogst binnen was, werd het feest van de oogstmaan gevierd. Het is een feest van dankbaarheid voor de oogst.
 • De volle maan die het dichtste bij de herfst equinox komt, noemt men traditioneel de oogstmaan. Dit jaar is dat de volle maan - "oogstmaan" - van 14 september 2019 om 6:34.

Je kunt bij de viering van dit feest ook uitgaan van een figuurlijke "oogst"...

 • De oogst is een essentiële schakel in de cyclus van het leven. De oogst van nu is tegelijkertijd het zaad voor het volgende seizoen.
 • Elke beslissing die je de afgelopen tijd genomen hebt, is reeds het zaad voor iets nieuws. Wat heb ik de afgelopen periode bereikt, meegemaakt, beslist? Hoe lastig of verdrietig sommige beslissingen waren, ze hebben je wel weer verder geholpen op je pad. Ze hebben je geholpen om jezelf beter te leren kennen, om te groeien als mens. Om dichter tot de kern van het leven te komen.
 • Sta stil bij beslissingen die de afgelopen tijd voor jou belangrijk zijn geweest en die de zaadjes zullen vormen voor een volgende periode in je leven.
 • Vanaf de oogstmaan keert de energie van de natuur en de Aarde zich meer en meer naar binnen. Zie wat je succesvol hebt neergezet en wat je nu kunt oogsten. Iets oogsten betekent ook iets loslaten. Dit is een periode van bezinning, rust, verwerking, loslaten. Tel je zegeningen, wees dankbaar voor de goede dingen in je leven. Wees ook dankbaar naar jezelf en naar de anderen. Wees je bewust van de behaalde resultaten alsook van het zaad dat je in je draagt en dat in een volgende periode kan ontkiemen.

In Praktijk Oogstmaan wil ik jullie uitnodigen om tijdens een les yoga of meditatie een rustpunt voor jezelf te creëren. Enkel wanneer we even op die pauzeknop duwen en bewust tijd nemen voor onszelf, krijgen we de tijd en ruimte om ons te bezinnen en tot onszelf te komen. In rust wordt creativiteit geboren, worden dingen duidelijk, is er ruimte om zekere zaken los te laten, en kunnen andere dingen als zaadjes meegenomen worden om in een volgende periode te laten openbloeien.