Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Word peter/meter van een prachtige uilenfamilie en verbind je meer met de natuur(wezens) en met je eigen intuïtieve wijsheid!

28/09/2017 11:11

De spirituele betekenis van de uil die in jouw leven verschijnt, is dat hij je uitnodigt om je meer te verbinden met de diepere waarheid en wijsheid achter de dingen.

Beleef je woelige tijden en verschijnt dan de uil in jouw leven, zoals dat momenteel bij mij het geval is, dan kondigt hij verandering aan in jouw leven en spoort hij je aan om temidden van het gewoel de aandacht naar binnen te keren en in de stilte en donkerte van elke avond de tijd te nemen om in meditatieve rust de eigen binnenruimte te betreden. Zo ontsluit je meer van jouw intuïtieve natuur en wijsheid die jou dan verder helpt op jouw levenspad. De sleutels/oplossingen voor problemen liggen dan in kleine subtiele aanwijzingen die anders onder de radar verdwijnen maar die met de hulp van de uil opeens opgepikt worden – je ziet dan met een heldere en scherpe blik doorheen de donkere, nachtelijke sluiers van de chaos waar je in zit, de diepere waarheid en weg onthullen zich dan voor jou.


(Copyright Luc Viatour)

Eind augustus/begin september heb ik tot driemaal toe een prachtige kerkuil recht over mijn hoofd zien vliegen net na het invallen van de avond. 1 avond heb ik zelfs 2 kerkuilen samen zien vliegen over onze tuin, wat was dat bijzonder zeg! En toen ik dan gisteren in “Deze Week – editie Tienen/Sint-Truiden” het volgende artikel las, was ik natuurlijk direct verkocht: Word peter of meter van een kerkuil, bosuil of steenuil.

Het is het eerste project hierrond dat gelanceerd wordt in België en dit door de Landense Uilenwerkgroep. Voor slechts €40 per jaar word je peter of meter van een uilenkast en steun je op die manier de Landense uilen.

Ik resoneerde direct met dit mooie initiatief en heb me opgegeven om meter te worden van een kerkuilenkast.

Men kan zich ontfermen over 1 van de 19 bosuilenkasten, 22 steenuilenkasten en 17 kerkuilenkasten.

Op die manier kunnen mensen een uilenfamilie onder hun hoede nemen om de zorg voor deze uilenfamilie te garanderen. De uilenringers van Uilenwerkgroep Landen controleren jaarlijks de kasten op hun staat. Bij schade of verrotting worden de kasten hersteld of vernieuwd om ervoor te zorgen dat de uil zijn jongen zonder kopzorgen kan uitbroeden en grootbrengen.

Het leuke van dit project is dat de meters en de peters steeds op de hoogte worden gehouden van hun uilenfamilie; hoeveel jongen er werden uitgebroed, de staat van de jongen en de ouders, eventueel voorzien van enkele foto’s,… Als meter of peter is het ook mogelijk om mee op stap te gaan als de jongen worden geringd. Een mooie belevenis die mensen niet snel vergeten.

Vink ondertussen ook alvast zaterdag 31 maart 2018 aan in de agenda. Want dan is het Meter/Peter-dag! Dan worden de meters en peters extra in de watten gelegd. Dit evenement laten we samenvallen met de Nacht van de Steenuil die zal doorgaan op de prachtige locatie, Kasteelhoeve Wange. Meer informatie zal nog volgen.​

Wil je peter of meter worden van een uilenfamilie, richt je dan voor info en inschrijvingen tot Kobe Lecompte via kobelecompte@gmail.com.