Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Wasbare inlegkruisjes en de silicone menstruatiecup: een verademing!

10/03/2018 13:31

Wasbare inlegkruisjes voor dagelijks gebruik en/of op het einde van je menstruatie

Sinds ik wasbare inlegkruisjes gebruik, komt hier géén synthetisch inlegkruisje meer in huis. Synthetische inlegkruisjes zijn gewoonweg vies: ze zorgen voor veel afval, bevatten giftige stoffen, geven een broeierig warm gevoel en zijn een ideale voedingsbodem voor bacteriën, infecties en slechte geuren.

Mijn wasbare inlegkruisjes daarentegen zijn vervaardigd uit bamboe-tricot of zachte katoenflanel en gaan ‘s avonds gewoon de wasmand in. Mijn yoni kan de hele dag ademen en zichzelf zijn en voelt zich ’s avonds nog even schoon en fris als ’s morgens. Mijn favoriete merken zijn alvast de Myllymuksut Bamboo Liner en de ImseVimse Organic Liners van Cute Cotton.

Een silicone menstruatiecup voor rond of tijdens je menstruatie

Ik stond aanvankelijk een beetje wantrouwig tegenover de menstruatiecup omdat ik – verkeerdelijk – dacht dat het moeilijk zou zijn qua gebruik en comfort, maar benieuwd was ik wel natuurlijk. Dus ging ik aanvankelijk aan de slag met de wasbare maandverbanden en inlegkruisjes. Toen dat vertrouwd aanvoelde, ben ik ook mijn menstruatiecup beginnen gebruiken – een Lunette Selene maat 1. Ondertussen wil ik echt niets anders meer, hier komt géén tampon of synthetisch maandverband meer in huis!

Ik combineer ondertussen reeds meer dan een jaar mijn menstruatiecup met de wasbare inlegkruisjes of maandverbandjes voor extra bescherming en comfort. En dat voelt heel goed zo!

Mijn menstruatiecup is zo gebruiksvriendelijk en comfortabel! Om de menstruatiecup doorheen de dag eens te reinigen (bijvoorbeeld voor ik de cup terug inbreng nadat ik hem leeggemaakt heb), gebruik ik de Lunette Feelbetter liquid wash met etherische oliën van citroen en eucalyptus, speciaal om siliconencups mee te wassen. Eenmaal per maand desinfecteer ik de cup ook voor gebruik met behulp van mijn MeLuna desinfectiebeker voor in de magnetron.

Wat ik na verloop van tijd ook merk, is dat ik via de menstruatiecup en de verbandjes een hele andere band ontwikkel met mijn yoni – ik ken haar veel beter dan vroeger en heb er een zachtere, liefdevollere en aandachtigere verbinding mee. Synthetische maandverbanden en tampons lieten mijn yoni wegkwijnen, en ik had voor een stuk ook geen verbinding met mijn yoni en mijn vrouw-zijn.

Ik kan wasbare inlegkruisjes, wasbare maandverbandjes en de menstruatiecup aan elke vrouw aanraden!