Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Recept voor glutenvrije chocolate chip cookies

03/07/2017 19:46

Vorige week had ik zin om samen met mijn zoontje chocolate chip cookies te maken! De koekjes zijn heel gemakkelijk en snel te maken, dus leuk om met de kids te doen. Lekker bij een kopje koffie of thee! En eet ze terwijl ze nog wat warm zijn, dan zijn ze op hun lekkerste.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 middelgrote koekjes):

  • 240 gr quinoameel
  • 1 tl baking powder (bakpoeder)
  • 1/4 tl zout
  • 160 ml kokosolie (gesmolten en afgekoeld)
  • 250 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 dr vanille extract
  • 150 gr chocolade (in grove stukjes)

Verwarm de oven voor op 170°.

Meng het quinoameel, het bakpoeder en het zout in 1 kom.

Meng de gesmolten kokosolie, de kokosbloesemsuiker, het ei, het eigeel en het vanille extract in een andere kom en voeg daarna het bloemmengsel toe. Voeg ten slotte de gehakte stukjes chocolade toe.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vorm platte middelgrote koekjes van het koekjesdeeg. Bak ze zéker niet langer dan 13 à 15 min want anders worden de koekjes te hard. Ze moeten nog een beetje zacht en smeuïg zijn wanneer je ze uit de oven haalt.

Hou je niet van de uitgesproken smaak van het quinoameel, dan kan je deze vervangen door rijstbloem. De kokosolie kan je desgewenst vervangen door gewone boter. En in de plaats van kokosbloesemsuiker kan je eventueel ook gewone kristalsuiker of bruine cassonade suiker (cassonnade graeffe) gebruiken.

Voor dit recept heb ik de chocolade tabletten van Jacques (bloc dessert cooking chocolate fondant extra fijne chocolade) gebruikt, maar kies de chocolade die jij graag hebt – en je kan desgewenst ook kant-en-klare chocolade druppels kopen.

Experimenteer en maak er je eigen recept van! En dan vooral ook smullen natuurlijk!