Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Herfstsoep met pompoen, volle ronde rijst, azukibonen en gember: verwarmend en versterkend voor het lichaam

17/09/2017 16:08

De herfst heeft dit jaar wel heel snel en onverwacht haar intrede gedaan! Tijd dus om je goed warm te kleden (en vooral hoofd, oren, keel, nieren, buik en voeten goed warm te houden) en verwarmende dingen te eten en te drinken!

Herfstsoep met pompoen, volle ronde rijst, azukibonen en gember

Pompoensoep
1 hokkaido pompoen of 1 flespompoen
2 preistengels
2 aardappels
3 wortels
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 of 4 groenten bouillonblokjes, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur
Peper
Gemberpoeder

Rijst en bonen voor bij of in de soep
100 gr volle ronde rijst
100 gr azukibonen
Handvol wakame
Ghee

Week de azukibonen een nacht in water.

Laat de azukibonen 60 minuten zacht sudderen tot ze klaar zijn.

Kook de volle ronde rijst klaar in 40 minuten. Strooi een handvol wakame over de bovenkant van de gekookte volle ronde rijst, zet het deksel op de pot en zet het vuur af.

Wanneer de wakame helemaal zacht geworden is, meng je de rijst, de wakame en de azukibonen samen in 1 kom. Je kan er eventueel nog wat ghee (geklaarde boter) doorheen laten smelten om er nog meer gezondheid, smaak en smeuïgheid in te brengen.

Snij de pompoen, preistengels, aardappels, wortels, ui en knoflook in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen! Stoof alles kort in wat boter of ghee. Voeg water toe tot de groenten mooi onder staan en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep verder op smaak met wat peper. Laat 30 minuten zacht doorkoken. Mix daarna de soep tot een glad geheel.

Schenk de soep in. Om de soep extra verwarmend te maken, kan je er per soepkom eventueel nog 1 theelepel gemberpoeder aan toevoegen. Garneer de soep met een goedgevulde schep van het rijst en bonen mengsel. Je kan er ook eventueel nog reepjes kip aan toevoegen indien je dat wenst. Klaar – genieten maar!

Tip: Lekker om 's avonds op te smullen terwijl je een heerlijk voetbad neemt met daarin heel warm water (zo warm als je kan verdragen), een handvol grof zeezout, en 3 druppels aardende/rustgevende etherische olie (bijvoorbeeld den of lavendel van Ladrôme). En vergeet de warme, dikke sokken niet achteraf :-)