Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Hartsverbindende communicatie tussen jou en jouw kind

15/07/2017 21:14

Elke avond voor het slapengaan, vertellen mijn zoontje van 3,5 en ik elkaar wat we allemaal leuk vonden die dag. Dit werkt heel verbindend en je kind zal dit heel fijn vinden om dit samen met jou te doen, probeer het zelf ook eens en pluk samen de rijke vruchten hiervan!

Gisterenavond vroeg ik zoals gewoonlijk aan hem: "Wat vond jij leuk vandaag?" Met een hele pure energie en met sprekende ogen zei hij recht vanuit zijn hart: "Samen met jou in de regen lopen, dat vond ik leuk. En wat vond jij leuk mama?" Ik zat met exact hetzelfde gevoel en zei: "Met jou in de regen lopen en de ervaring kunnen delen van samen de regen op ons haar en onze huid te voelen, dat vond ik heel fijn."

Ik heb er nadien nog een traan van moeten wegpinken. Hoe krachtig en voedend zijn die momenten die tegelijk klein en groots zijn. Neem af en toe de tijd om die dingen samen met jouw kind te voelen die je verbinden met hem/haar en met de dingen die echt tellen in het leven. Want door alle stress en drukte gaan we al te vaak voorbij aan deze bijzondere momenten van verbinding en liefde.

Begin gewoon eens met elke avond 1 vraag te stellen terwijl je je kind met oprechte interesse recht in de ogen kijkt en je samen een hartsverbinding legt: "Wat vond jij leuk vandaag?". Gegarandeerd krijg je direct een antwoord én dezelfde vraag terug - laat je verrassen door de voedende en liefdevolle energie die door jullie beiden begint te stromen dan!