Praktijk Oogstmaan

Caroline Patricia Rausch
Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Recept voor glutenvrije amandelcake met walnoten, pecannoten en chocolade

10/04/2017 14:31

Beste lezers,

al sinds enkele jaren weet ik dat ik glutenintolerant ben. En eigenlijk was dat een wereld die voor mij openging, want je kan superlekkere en originele dingen - en in dit geval: desserts/tussendoortjes - maken met enkel glutenvrije ingrediënten waarvan ik vroeger amper wist dat ze bestonden! Sindsdien experimenteer ik veel in mijn keuken en ontdek ik steeds weer nieuwe ingrediënten en verrassende combinaties van verschillende ingrediënten.

Graag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke glutenvrije amandelcake met walnoten, pecannoten en chocolade. Fijn om tijdens deze vakantie samen met je kids te maken en er achteraf lekker van te smullen. Enjoy!



Read more: https://www.praktijkoogstmaan.be/news/glutenvrije-amandelcake-met-aardbei-en-banaan/

Beste lezers,

al sinds enkele jaren weet ik dat ik glutenintolerant ben. En eigenlijk was dat een wereld die voor mij openging, want je kan superlekkere en originele dingen - en in dit geval: desserts/tussendoortjes - maken met enkel glutenvrije ingrediënten waarvan ik vroeger amper wist dat ze bestonden! Sindsdien experimenteer ik veel in mijn keuken en ontdek ik steeds weer nieuwe ingrediënten en verrassende combinaties van verschillende ingrediënten.

Graag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke glutenvrije amandelcake met walnoten, pecannoten en chocolade. Fijn om tijdens deze vakantie samen met je kids te maken en er achteraf lekker van te smullen. Enjoy!



Read more: https://www.praktijkoogstmaan.be/news/glutenvrije-amandelcake-met-aardbei-en-banaan/

Beste lezers,

al sinds enkele jaren weet ik dat ik glutenintolerant ben. En eigenlijk was dat een wereld die voor mij openging, want je kan superlekkere en originele dingen - en in dit geval: desserts/tussendoortjes - maken met enkel glutenvrije ingrediënten waarvan ik vroeger amper wist dat ze bestonden! Sindsdien experimenteer ik veel in mijn keuken en ontdek ik steeds weer nieuwe ingrediënten en verrassende combinaties van verschillende ingrediënten.

Graag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke glutenvrije amandelcake met walnoten, pecannoten en chocolade. Fijn om tijdens deze vakantie samen met je kids te maken en er achteraf lekker van te smullen. Enjoy!



Read more: https://www.praktijkoogstmaan.be/news/glutenvrije-amandelcake-met-aardbei-en-banaan/

Beste lezers,

al sinds enkele jaren weet ik dat ik glutenintolerant ben. En eigenlijk was dat een wereld die voor mij openging, want je kan superlekkere en originele dingen - en in dit geval: desserts/tussendoortjes - maken met enkel glutenvrije ingrediënten waarvan ik vroeger amper wist dat ze bestonden! Sindsdien experimenteer ik veel in mijn keuken en ontdek ik steeds weer nieuwe ingrediënten en verrassende combinaties van verschillende ingrediënten.

Graag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke glutenvrije amandelcake met walnoten, pecannoten en chocolade. Fijn om tijdens deze vakantie samen met je kids te maken en er achteraf lekker van te smullen. Enjoy!

 

Ingrediënten:

  • 50 gr amandelmeel

  • 50 gr rijstmeel
  • 125 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 100 ml zure room
  • 2 eieren
  • 2 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking powder (bakpoeder)
  • 50 gr walnoten (in grove stukjes)
  • 50 gr pecannoten (in grove stukjes)
  • 40 gr chocolade (in stukjes gesneden)
  • 1 dr vanille extract

Verwarm de oven voor op 180°. Wrijf een cakevorm in met boter en bepoeder dit vervolgens met een eetlepel rijstmeel. Meng alle ingrediënten in de mixer of met de hand. Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi met amandelschilfers. Zet in de oven gedurende 30 min. Zorg ervoor dat de cake niet te droog of doorbakken is - de cake moet binnenin weliswaar een stevige structuur hebben, maar toch nog wat vochtig zijn.

Indien je een dubbele portie maakt, dan giet je het beslag het beste in een rechthoekige broodbakvorm en zet je de cake 40 min. in de oven.

Deze cake is heel lekker om zo te eten (warm uit de oven, of koud uit de frigo), maar de cake is ook bijzonder lekker met roomkaas, amandelpasta (te koop bij bv. Pit&Pit.com) of met gewoon wat zachte roomboter - heerlijk!

De cake kan je enkele dagen bewaren in een stukje aluminiumfolie in de frigo.