Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Dikke darm reiniging: shank prakshalana methode (beschrijving van de 4 oefeningen)

08/05/2017 08:58

Inleiding

Om 5u deze ochtend heb ik shank prakshalana nogmaals toegepast, maar ben bij 6 ipv bij 12 glazen gestopt - de "light" versie dus voor vandaag :-) De toiletgang kwam niet vanzelf, én ik had vandaag geen zin in een klysma, anders had ik de boel wat beter op gang kunnen brengen en had ik tot 12 glazen kunnen gaan. Ik heb ervoor gekozen om daarna gewoon nog wat te mediteren in stilte. Na die 6 glazen heeft het 2u geduurd eer ik naar het toilet kon. Hoe komt het dat dat zo lang duurde? Enerzijds was de periode om dit te doen niet bepaald gunstig (rond de periode van volle maan kan je minder goed loslaten, letterlijk en figuurlijk), maar de agenda liet niet toe om het op een ander moment te doen. Anderzijds voel ik dat mijn lichaam zich - na een zwangerschap en een keizersnede - van nog heel wat afvalstoffen moet ontdoen en dat dat niet allemaal in 1 keer kan natuurlijk. Shank prakshalana staat opnieuw op de planning eind juni, september en december - en telkens met nieuwe maan op dat moment.

Shank prakshalana toepassen (periode en tijdstip)

- Liefst 4x/jaar met de wisseling van de seizoenen (eind maart, eind juni, eind september, eind december)
- Rond de periode van nieuwe maan, omdat je dan beter loslaat
- Minstens 1 à 2x/jaar indien 4x niet lukt
- 's Morgensvroeg op een nuchtere maag (liefst rond 5u wanneer de dikke darm energie op zijn hoogtepunt zit)

De effecten van shank prakshalana

- Je spijsverteringsstelsel wordt van mond tot anus gezuiverd
- Je slaapt beter
- Je voelt je lichter en energieker
- Je huid ziet er frisser en zuiverder uit
- Je adem ruikt beter
- Je afweersysteem werkt beter
- Je hebt minder last van obstipatie/constipatie
- Je hebt minder last van een opgeblazen gevoel
- Het stimuleert de verschillende klieren in het lichaam
- Het helpt om gemakkelijker gewicht te verliezen (bij overgewicht) of om in gewicht bij te komen (bij ondergewicht)
- Je bloed/lichaam wordt niet meer vergiftigd door vastzittende, rottende, giftige voedselresten in de darmen
- De kans op ziekten veroorzaakt door auto-intoxicatie (die hun oorsprong hebben in de darmen) verkleint aanzienlijk
- Het is een verjongingskuur voor lichaam en geest
- De toegang tot je eigen spirituele zelf wordt gemakkelijker, je komt sneller tot je eigen essentie

Voorts kan ik shank prakshalana ten zeerste aanraden wanneer je zwanger wenst te raken:

- Wanneer het je niet direct lukt om zwanger te raken
- Als zuivering om je lichaam klaar te maken voor een zwangerschap - zo verwelkom je je kindje in een rein en zuiver lichaam

Na de geboorte (via een traumatische keizersnede) van ons eerste kindje in december 2013, kreeg ik bij mijn tweede zwangerschap na 10 weken een miskraam in mei 2015. Daarna leek het niet meer te lukken om terug zwanger te raken. Ik heb shank prakshalana toegepast op 12 maart 2016 en 3 april 2016. Op 28 april 2016 bleek ik dan toch eindelijk terug zwanger te zijn - en in januari 2017 is onze dochter dan geboren!

Contra-indicaties

Er zijn nagenoeg geen contra-indicaties. In de volgende gevallen pas je shank prakshalana best niet toe: bij diarree, acute periode van colitis ulcerosa (in de latente periodes kan shank prakshalana echter ondersteunend werken), kanker.

Shank prakshalana: een gedetailleerde beschrijving van de oefeningen

In mijn vorige blogartikel van 1 mei 2017 heb ik het al even gehad over shank prakshalana. Je vindt er ook een video van de oefeningen (https://www.praktijkoogstmaan.be/news/dikke-darm-reiniging-shank-prakshalana-methode1/).

Echter een gedetailleerde beschrijving van de oefeningen vind je hieronder in het blogartikel van vandaag.

1e oefening: opent de pylorus (doorgang van maag naar 12-vingerige darm en dunne darm)

1. Rechtstaande houding. De voeten breder dan heupbreedte (afstand tussen de voeten is ongeveer 30cm). Armen gestrekt naar omhoog met de vingers in elkaar gekruist en met de handpalmen naar boven gericht. Rechte rug. Inademen.
2. Uitademen en het lichaam maximaal naar links buigen (zonder de romp te roteren), inademend terugkeren naar de basishouding en dan zonder te stoppen het lichaam maximaal naar rechts buigen terwijl men uitademt (weer zonder de romp te roteren).
3. Voorgaande stappen 4x herhalen aan een snel en kordaat tempo.

2e oefening: doet het water door de dunne darm gaan

1. Rechtstaande houding. De voeten breder dan heupbreedte (afstand tussen de voeten is ongeveer 30cm). Rechterarm op schouderhoogte uitstrekken naar rechts. Linkerarm op schouderhoogte buigen zodat duim en wijsvinger het sleutelbeen aanraken. Hoofd naar rechts richten.
2. De romp maximaal naar rechtsachter roteren (torsie maken; de rechterarm beweegt naar achter - volg met je ogen de vingers van je rechterarm).
3. Zonder te stoppen naar de beginpositie teruggaan, maar dan de linkerarm op schouderhoogte uitstrekken naar links. Rechterarm buigen zodat duim en wijsvinger het sleutelbeen aanraken. Hoofd naar links richten.
4. De romp maximaal naar linksachter roteren (torsie maken; de linkerarm beweegt naar achter - volg met je ogen de vingers van je rechterarm).
5. Voorgaande stappen 4x herhalen aan een snel en kordaat tempo.

3e oefening: doet het water door de dunne darm en naar de dikke darm gaan

1. Horizontaal over de grond gaan hangen - enkel de tenen en de handen mogen de grond raken! Belangrijk: de voeten staan breder dan heupbreedte (afstand tussen de voeten is ongeveer 30cm). Inademen.
2. Uitademend roteer je romp, schouders en hoofd naar linksachter totdat je je rechterhiel kan zien (torsie naar linksachter).
3. Zonder te stoppen ga je inademend terug naar de beginpositie.
4. Uitademend roteer je romp, schouders en hoofd naar rechtsachter totdat je je linkerhiel kan zien (torsie naar rechtsachter).
5. Voorgaande stappen 4x herhalen aan een snel en kordaat tempo.

4e oefening: doet het water van de dunne darm naar de dikke darm gaan

1. Op de hielen zitten. De voeten staan breder dan heupbreedte (afstand tussen de voeten is ongeveer 30cm; de hielen bevinden zich naast en niet onder de billen). De handen op de knieën (afstand tussen de knieën is ongeveer 50cm). Rechte rug. Inademen.
2. Uitademend roteer je met een rechte rug de romp en het hoofd naar rechts terwijl je de linkerknie onder de rechterknie op de grond plaatst (torsie naar rechts). Duw tegelijkertijd de rechterknie naar links zodat de rechterdij de rechterkant van de buik/darmen (opstijgende deel van de dikke darm) stevig samendrukt. Belangrijk: in tegenstelling tot de voorgaande oefeningen, is het bij deze oefening belangrijk om met de torsie naar rechts te beginnen omdat je op die manier het verloop/de peristaltiek van de darm volgt!
3. Keer zonder te stoppen inademend terug naar de beginpositie. Uitademend roteer je met rechte rug de romp en het hoofd naar links terwijl je de rechterknie onder de linkerknie op de grond plaatst (torsie naar links). Duw tegelijkertijd de linkerknie naar rechts zodat de linkerdij de linkerkant van de buik/darmen (afdalende deel van de dikke darm) stevig samendrukt.
4. Voorgaande stappen 4x herhalen aan een snel en kordaat tempo.