Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Ñusta karpay

Ik geef je de rites door zoals ik die rechtstreeks van Paqo (Andes sjamaan) Don Alejandro heb mogen ontvangen.
 
De rites helpen je als vrouw je te verbinden met je vrouwelijkheid, en helpen je als man je te verbinden met je zachtheid en je intuïtie.
 
    
 
Paqo Don Alejandro komt uit de Q'ero communities in Peru. Deze authentieke Paqo (Priester of Healers) maakt deel uit van een ononderbroken bloedlijn en is één van de laatste afstammelingen van de Inca’s. Hun kennis en wijsheid werd honderden jaren lang van generatie op generatie doorgegeven – zonder inmenging van buitenaf – en is daarom zuiver gebleven. Sinds 2009 werd deze Ñusta Karpay ceremonie voor het eerst buiten de Q'ero communities gegeven. Tijdens deze inwijdingen ontvang je 7 Ñusta om je opnieuw diep te verbinden met je aangeboren kwaliteiten.

De terugkeer van de vrouwelijke energie is niet alleen belangrijk voor onszelf, maar voor onze hele wereld. Een lange tijd is de vrouwelijke energie onderdrukt geweest en het mannelijke overheerste. De tijd is nu aangebroken dat het vrouwelijke meer ruimte mag krijgen, zodat er weer een balans kan ontstaan.

Voor de Q’eros is het getal 7 een heilig getal. Het staat in verbinding met de kleuren van de regenboog. Tijdens de Nusta Karpay beloop je het regenboogpad. Je loopt het pad naar vrouwelijke heelwording en de balans tussen mannelijk en vrouwelijk. De inwijdingen bestaan onder andere uit het inbrengen van zaden van licht in je 7 ñjawi (chakra’s). Je wordt verbonden met de Spirit van het water en je kunt je ego gaan loslaten. Er wordt een verbinding gemaakt het Vuur, waardoor je in de je vrouwelijke kracht kunt komen. Je hart wordt geopend, net zoals je keel en je derde oog, waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijke kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie je bent en je wordt het op een dieper niveau verbonden met het Universum.

Elke Ñusta (Vrouwelijke Spirit) heeft haar eigen kwaliteit en inwijding:

1. Mama Ocllio - la madre, de moeder

Mama Ocllio verbindt je met Pachamama (Moeder Aarde). Deze rite opent je wortelchakra, zorgt voor de herverbinding met Mama Occllio en behelst een grote zuivering. De rite opent alle chakra's en zorgt ervoor dat je de k'anchay (hoogste vorm van spirituele lichtenergie) zaden van verlichting ook in de andere chakra's kan ontvangen - deze lichtspiraal verbindt al je chakra's met elkaar, van je stuitje tot aan je kruin. Ik werk tijdens de rite met Chumpi stenen.

Trefwoorden: 1e chakra (stuitchakra), rood, element Aarde, Titicacameer, zuiden, rode slang.

2. Doña Mujía - la doncella, het meisje

Doña Mujía is de godin van het water, ze verbindt je met Mama Cocha (Moeder Zee), alle waterwezens en in het bijzonder de zeemeermin (Mama Sirena) en haar echtgenoot Inca Huascar. Doña Mujía helpt je om de negatieve aspecten van het ego los te laten, om open te bloeien en vanuit je ziel te leven. We werken tijdens de rite met water en bloemen.

Trefwoorden: 2e chakra (heiligbeenchakra), oranje, element Water, Titicacameer, westen, poema.

3. Mamá Simona  - la abuela, de grootmoeder

Mama Simona wordt (samen met Mama Anahuarque) de moeder van Cuzco genoemd en vertegenwoordigt de priesteres van de voorouders. Ze verbindt je met en heelt je voorouderlijke moederlijke lijn. Ze verbindt je ook met het punt voorbij jouw voorouders, naar het punt van ons begin, onze origine. Hier ervaar je een gevoel van thuiskomen. Je komt thuis in jezelf. Je komt thuis op Moeder Aarde. Je verbindt je op diepgaande wijze met de plek die jij "thuis" noemt. Je ontvangt tijdens deze rite je persoonlijke kuya healing steen.

Trefwoorden: 3e chakra (zonnevlechtchakra), geel, apu (berggod) ten noordwesten van Cuzco, Puerta de Hayu Marca (The Gate of the Gods) oftewel de poort naar de Amaru Meru (of Aramu Muru, 1 van de 7 Grote Meesters van het Land van Mu / Lemurië), de Zonneschijf van Mu (de "sleutel van de goden van de 7 stralen", waarvan de kosmische wijsheid in dit tijdperk opnieuw geopenbaard zal worden), noorden, kolibrie, apu Wanakawri (de vader van Cuzco), Mama/apu Anahuarque (berg ten westen van de berg Wanakawri).

4. Doña Teresa - la curandera, de genezer/healer

Doña Teresa helpt je om je hart te openen en de wereld te aanschouwen met de ogen van je hart: onvoorwaardelijk liefdevol, mededogend en zonder oordeel. Ze bevordert zachtheid en harmonie. Ze helpt je om jezelf en anderen te vergeven en om vergeven te worden. Ze verbindt je met de liefde in je hart. Je heelt je Innerlijk Kind. Tijdens de rite maken we een hartvormige despacho waar je je gebeden in legt, of we maken muziek of mediteren op de energie van Doña Teresa.

Trefwoorden: 4e chakra (hartchakra), groen, de hartvormige apu Ausangate (canyon), oosten, condor.

5. María Sakapana - la comunicadora, de communicator

María Sakapana is de godin van de lucht, de wind, en de communicatie. Zij bevrijdt jou van blokkades, opent jouw keel, helpt jou om jouw Waarheid uit te spreken, om te leven vanuit die Waarheid, om in je Ware Zelf te stappen. Tijdens deze rite werken met veren.

Trefwoorden: 5e chakra (keelchakra), lichtblauw of turkoois, rechter apu van Ausangate, condor.

6. Doña Juana Huamán Tiklla - la visionaria, de visionair

Doña Juana Huamán Tiklla helpt je om helder te zien. Je haalt verloren zielendelen terug. Ze verbindt je via de heldere en overschouwende energie van condor/adelaar/valk/uil met de leraar in jezelf en met alle kennis, wijsheid en vaardigheden uit al je levens. Je krijgt meer inzicht in je levenspad en zielstaak. Tijdens deze rite werk ik met een kuya healing steen. Na de rite zoek je zelf een kuya die voor jou symbool staat voor deze rite en voor 1 van de hogergenoemde roofvogels - vertrouw erop dat de kuya je zal roepen.

Trefwoorden: 6e chakra (derde oog), donkerblauw, ten oosten van Ausangate, condor/adelaar/valk/uil.

7. Doña Tomasa Huamán Tiklla - la sacerdotisa, de priesteres

Doña Tomasa Huamán Tiklla is de tweelingzus van Doña Juana Huamán Tiklla. Zij is de godin van de vrijheid, transformatie, innerlijke alchemie, integratie. Deze rite integreert alle rites en versterkt de verbinding tussen de rites. Via deze rite verbind je je met de hoogste kosmische lichtenergie. Tijdens de rite werken we met 3 kaarsen - dit ritueel zet je thuis verder ter integratie van de gehele Ñusta Karpay.

Trefwoorden: 7e chakra (kruinchakra), donkerpaars, zuster ten oosten van apu Ausangate, apu Umanta, Señor de Quyllurit'i ("Heer van Helderwitte Sneeuw", verwijst naar het Pre-Columbiaanse Feest van de Sterren tijdens de volle maan rond einde mei/begin juni in de Cuzco regio waarbij de terugkeer van de Plejaden of Zevengesternte/De Zeven Zusters gevierd wordt).

 

De Ñusta Karpay is bedoeld voor mannen en vrouwen. Ook kinderen kunnen hieraan deelnemen: vanaf 8 jaar en vergezeld door de moeder, vanaf 14 jaar kan het ook zonder de moeder.