Praktijk Oogstmaan

Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

 

Wegens de verhuis van mijn praktijk ontvang ik voorlopig geen individuele cliënten meer!

 

Baarmoederritueel

Het Ritueel van de Baarmoeder
 
Dit oude ritueel heelt vrouwen en laat hen herboren worden in kracht, schoonheid en integriteit.
Het verbindt vrouwen terug met hun vrouwelijke wijsheid en kracht.
 
Onze baarmoeders dragen heel wat kwetsuren met zich mee. Kwetsuren vanuit dit leven, vanuit vorige levens (karmische lijn), vanuit onze voorouderlijke moederlijke en vaderlijke lijn (biologische/genetische lijn), en kwetsuren vanuit het collectief waarin het vrouwelijke zo lang onderdrukt, misbruikt en ontkend is.
 
Er bestaat een lineage van vrouwen die zichzelf bevrijd hebben van dit lijden, en die bij dit ritueel ook uitspreken wat ze willen manifesteren vanaf nu (door de creatieve ruimte die vrijkomt wanneer we onze pijnen loslaten). Deze vrouwenlijn wil ons aan het volgende herinneren:
 
De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.
 
(The womb is not a place to store fear and pain,
 The womb is to create and give birth to life.)
 
 
De vrouwenspirit van de jungle herinnert ons aan deze eenvoudige en essentiële waarheid.
 
Deze vrouwenlijn heeft ons via de wijsheid van de jungle het geschenk gegeven van de 13e rite van de Munay-Ki: het Ritueel van de Baarmoeder.
 
Marcela Lobos, de echtgenote van Alberto Villoldo, heeft dit geschenk in 2014 doorgekregen van de Grote Moeder/De Grootmoeders van het Amazonegebied. Sindsdien zijn er al vele vrouwen die het ritueel ontvangen hebben en het als "womb keeper" doorgeven aan vele andere vrouwen.
 
Water speelt een centrale rol in deze ceremonie.
 
Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid. Het ritueel is een energieoverdracht vanuit de Kosmische Baarmoeder naar jou. Vanaf het moment dat jij deze energie in je baarmoeder hebt, ben je verbonden met de Kosmische Baarmoeder en kan je de rite delen met zoveel mogelijk vrouwen.
 
De rite is bedoeld voor alle vrouwen:
 • Meisjes
 • Vrouwen in hun vruchtbare periode
 • Vrouwen die zich voorbereiden op een zwangerschap
 • Zwangere vrouwen
 • Moeders
 • Vrouwen die vrij willen zijn van overgangsklachten
 • Vrouwen die in de menopauze zijn
 • Vrouwen die geen baarmoeder meer hebben (je energetische baarmoeder is er namelijk nog steeds!)
 • ...
Je hoeft voor deze rite niet de Munay-Ki gevolgd te hebben, elke vrouw kan zich aanmelden bij interesse.
 • De Rite of the Womb is één van de methoden die aangereikt kunnen worden binnen mijn individuele begeleidingstrajecten. De Rite of the Womb kan ook als een op zichzelf staande initiatie ontvangen worden, los van een begeleidingstraject. Deze duurt 2,5u en kost €150. Dit omvat mijn zorgvuldige voorbereiding voor jouw gepersonaliseerde ceremonie, het inleidende gesprek, de uitgebreide voorafgaande rituele handelingen, meditatie en healing mbt de voorouderlijke moederlijke lijn, en uiteraard de Rite of the Womb zelf.
 • Het is ook fijn om dit ritueel in groep te doen: met een vrouwengroep, vriendinnen, zussen, meerdere generaties vrouwen uit jouw familie, een groep willekeurige vrouwen uit je dorp of stad, .... Wensen jullie de Rite of the Womb als groep te ontvangen, dan kan het groepsritueel in onderling overleg bij mij thuis doorgaan of ergens op een locatie waar jullie dan voor zorgen (bijvoorbeeld bij iemand thuis). Een dergelijke workshop duurt ongeveer 3 à 4u, afhankelijk van het aantal deelnemers. Kostprijs voor de begeleiding is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij interesse, contacteer me vrijblijvend.
 • Er worden ook vaste Baarmoederritueel namiddagen in groep voorzien dit najaar waarvoor je kan inschrijven. De data zijn als volgt (je kiest de datum die jou het beste uitkomt): maandagen 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december 2019, telkens van 12u tot 15u. Minimum 3 en maximum 5 vrouwen. Kostprijs: €36 per persoon.
In alle gevallen dien je zelf het volgende mee te brengen: een potje met water uit een beek of rivier die zich het dichtste bij jouw huidige woonplaats bevindt. Je krijgt ook notities mee naar huis betreffende het ritueel, evenals een deluxe kunstbloem (grote roze of rode roos) als aandenken aan jouw initiatie.
 
Na het ontvangen van het ritueel blijf je deze energie in je baarmoeder maandelijks eren en bekrachtigen gedurende 13 manen.
 
Elke maand offer je je eigen menstruatiebloed of rode wijn aan Moeder Aarde terwijl je de woorden herhaalt:
 
Ik laat mijn angst vrij om de vrijheid te omarmen
Ik laat mijn pijn vrij om het plezier te omarmen
Ik laat mijn woede vrij zodat ik ook het meevoelen kan omarmen
Ik laat mijn verdriet vrij zodat ik vrede kan omarmen
(Je kan er eventueel nog woorden aan toevoegen die voor jou waarheid zijn)
 • Menstruerende vrouwen offeren hun eigen menstruatiebloed aan de Aarde tijdens nieuwe maan
 • Zwangere vrouwen offeren rode wijn aan de Aarde tijdens volle maan
 • Vrouwen in de menopauze of die geen baarmoeder meer hebben offeren rode wijn aan de Aarde tijdens nieuwe maan
 • Meisjes die nog niet menstrueren offeren bloemen aan de Aarde tijdens volle maan, omdat hun baarmoeder nog aan het openbloeien is en de eerste bloem nog niet ontloken is. Zij zeggen hierbij enkel de volgende woorden: Ik laat mijn angst vrij om de vrijheid te omarmen. Ik laat mijn pijn vrij om het plezier te omarmen.
Verder deel je de rite met zoveel mogelijk vrouwen. Elke keer dat je de rite deelt, versterk je haar werking in jouw baarmoeder. Je mag zelf ook de rite nog zo vaak ontvangen als je zelf wil of nodig hebt.
 
Nadat je de rite ontvangen hebt, kan je je op https://theriteofthewomb.com/ aanmelden als "womb keeper".