Praktijk Oogstmaan - holistische praktijk

Caroline Patricia Rausch
Jongensschoolstraat 1
3321 Outgaarden
Rekeningnr: BE67 0018 3949 7387
BTW nr: BE 0836.054.678
GSM: 0489/78.93.92
info@praktijkoogstmaan.be

Leven vanuit Wortelkracht

Deze lessenreeks kan als een vervolg gezien worden op de "Zachte Aarde-Yoga" basisreeks, maar is zeker géén voorwaarde daartoe.
 
In deze lessenreeks maken we niet enkel gebruik van de aardingstechnieken uit de "Zachte Aarde-Yoga" reeks, we gaan ook energetischer en spiritueler werken, we duiken dus naar een dieper niveau en reiken vanuit Moeder Aarde ook meer naar Vader Hemel. We richten ons op een verdere verankering van onze ziel in ons lichaam door ons bewust te worden van en ons te verbinden met onze ziel, ons Hogere Zelf, engelen, Aartsengelen, Opgestegen Meesters, natuurwezens, kristalwezens, .... die ons vanuit de subtiele sferen ondersteunen om onszelf te gronden, zuiveren, beschermen, ... Zij zijn er om ons vanuit het Licht te helpen in onze weg naar Eenwording!
 
Deze lessenreeks is bedoeld voor mensen die daar weinig of geen voorafgaande kennis over hebben en die de interesse en openheid hebben om hier meer over te weten te komen. Deze lessenreeks kan je als beginner op weg zetten om op een meer bezielde en verbonden manier bezig te zijn met zingeving, spiritualiteit, zelfreflectie, bewustwordings- en transformatieprocessen.
 
Zoals de naam van de lessenreeks aangeeft, werken we vanuit een sterke geworteldheid in onszelf en onze "hara" (buik) en vanuit een sterke verbondenheid met Moeder Aarde. In deze lessenreeks werken we weliswaar met meer spirituele concepten, doch dit is steeds vanuit een sterke binding met het wereldse. Immers, wij zijn hier op Aarde geïncarneerd, elk vanuit een specifieke opdracht/zielstaak en om onze Aardse Goddelijkheid te beleven. Het is dus niet de bedoeling om te beginnen "zweven", of om te vluchten naar de Hemelse sferen, integendeel! We zijn op Aarde om het Vuur van onze Geest te laten indalen en onze Goddelijkheid op Aarde te beleven en manifesteren.
 
Deze lessenreeks wil jou laten kennismaken met diverse spirituele facetten om daarna zelf creatief aan de slag te gaan met spiritualiteit, bewustwording, het gevoel deel uit te maken van een groter geheel en dat we in onze processen niet alleen staan maar dat we heel goed begeleid worden vanuit de geestelijke sferen.
 
Via deze lessenreeks leer je om in moeilijke momenten automatisch de reflex te maken om verantwoordelijkheid op te nemen voor je eigen emoties, gedachten, gevoelens, jouw aandeel in een situatie en waar deze situatie je toe aanspoort, .... Om de aandacht naar binnen te brengen en contact te maken met je eigen ziel, maar ook om hulp, begeleiding of verduidelijking te durven vragen aan de geestelijke wereld. Zo verlicht je jouw transformatieprocessen, weet je dat alles een reden heeft en voel je je meer en meer gedragen door het Al. Je leert dieper lief te hebben, te vertrouwen en los te laten.
 
Je krijgt ook elke keer een opdracht, ritueel, oefening, lichtgebed, mantra, klank, meditatie, ... mee naar huis om hier dagelijks mee verder te oefenen en zelf te ervaren welke veranderingen/transformaties zich hierdoor in jezelf en je leven voltrekken.
 
Je krijgt ook de opdracht om een huisaltaar te maken zodat dit je helpt om je spiritualiteit beter te integreren binnen je eigen huis en leven - het is altijd fijn om te zien hoe kinderen hierop reageren.
 
Hier wens ik graag een persoonlijke anekdote aan toe te voegen om te laten zien hoe je spiritualiteit ook kan doorgeven aan je kinderen én hoe je hun "fantasierijke verbeelding" (zoals het vaak afgewimpeld wordt) serieus neemt, erkent en eert. Op een avond was ons zoontje van 5 jaar angstig, hij had namelijk een "spook" aan de voordeur zien staan en vertelde dat aan mij toen ik hem in zijn bedje legde, hij durfde niet gaan slapen. Toen ik vertelde van de beschermende Aartsengel Michael met een blauw vlammenzwaard en lichttoorts en Engelenlegioenen, lichtten zijn ogen ineens helemaal op. Een engel met een zwaard, die ook nog een schare "engelensoldaten" heeft dat dat spook wegjaagt en naar het Licht leidt, waw! We zijn aan ons huisaltaar gaan zitten en hebben samen een gebed opgezegd om AE Michael op te roepen en ons en ons huis te beschermen. Ik zei dat ik hem aan de deur voelde staan, hoewel ik hem in werkelijkheid achter ons voelde staan, maar wou zien wat ons zoontje daarop zou antwoorden. "Maar neeeee mama, hij staat hier, achter mij, ZO!" En hij gebaarde met zijn armen en handen om te tonen waar AE Michael stond. En inderdaad, hij stond op de plek die onze zoon aanwees, precies de plek waar ik AE Michael ook voelde staan. Hij is daarna gaan slapen, maar enkel op voorwaarde dat hij de stoere foto van AE Michael (mét toorts en blauw lichtzwaard en Engelenlegioenen) aan zijn bed mocht zetten met een lichtje erop. Zo gezegd zo gedaan, hij heeft daarna heel flink geslapen. Bijzonder he, dat ik het voorrecht heb om met mijn kinderen over Aartsengelen te spreken, wat mooi!
 
Ik hoop jou en bij uitbreiding jouw gezin evenzeer te inspireren en te voeden, voel je dus van harte welkom in deze lessenreeks.
 

lessenreeksen voorjaar 2019

Leven vanuit Wortelkracht 10-lessenreeks op woensdagochtend (REEKS 1)
Data: 16-23-30 januari, 6-13-20-27 februari, 13-20-27 maart 2019
Uur: 9u-10u15
Prijs: €106
Locatie: Praktijk Oogstmaan, Jongensschoolstraat 1, 3321 Outgaarden
Docente: Caroline Rausch
Minimum aantal deelnemers: 4
Maximum aantal deelnemers: 9
Inschrijven: Graag vooraf inschrijven via info@praktijkoogstmaan.be


Leven vanuit Wortelkracht 10-lessenreeks op woensdagochtend (REEKS 2)
Data: 3-24 april, 8-15-22-29 mei, 5-12-19-26 juni 2019
Uur: 9u-10u15
Prijs: €106
Locatie: Praktijk Oogstmaan, Jongensschoolstraat 1, 3321 Outgaarden
Docente: Caroline Rausch
Minimum aantal deelnemers: 4
Maximum aantal deelnemers: 9
Inschrijven: Graag vooraf inschrijven via info@praktijkoogstmaan.be
 

Alle (yoga)materiaal is aanwezig.
Zelf mee te brengen: een (fleece) dekentje, warme trui, warme sokken, flesje water.